fbpx
Моята количка

Нямате артикули в количката.

На крачка от вечността…
0.00 лв. 0

 „Равновесие“ – последната ми творба 

Как се спрях на заглавието на книгата ми – „Равновесие“?

Още с първия изписан ред от романа, той притежаваше вече своето име – “Равновесие”. Дори след осем години, колкото ми отне написването на първите две части и за миг не съм се замисляла да го променя. Може би защото е свързано строго с основната сюжетна линия. Трима главни героя, три различни гледни точки, три съдби, преплетени в жестока игра на живот и смърт, три свята.

И необходимото “Равновесие” между тях…

Как избирам имената на героите си?

В “Равновесие” исках да изградя светове, обитавани от същества със сложни за произнасяне имена. Имах си луди хрумвания за някои от тях и не се замислих да ги използвам! За улесняване на читателите си, в края на всяка книга ще намерят списък с имената на героите и карта на човешкия свят Отвъд.

Как постигам РАВНОВЕСИЕ/ БАЛАНС в писането, а и в живота?

В живота – вече съм го постигнала! В творчеството – изобщо не:) Търся жанра, в който да установя, че съм като писател най-убедителна и успешна. Вероятно ще се пробвам в повечето познати световни жанрове, познавайки авантюристичната си природа. 

 "Равновесие" - последната ми творба 

Ходене по въже или свободно падане?

Свободно падане. Човек понякога трябва да остави живота си на гравитацията… буквално!

Интересен факт за последната ми книга е …

Кръщаването на двама от главните герои в романа – Айра и Зедкиел. Айра е моето куче, а Зедкиел е единствения герой с име, дадено от друг човек. 

За „Равновесие“ се вдъхнових от …

Неизчерпаемото си въображение.

Изречението, което помня на изуст от историята е …

Първото изречение на пролога към Първа част:  “Главата ми беше изпълнена само от мисли за следващия прост ход на тялото, елементарното движение на китката, която да нанесе посредством стоманеното острие на грубото оръжие решителния удар в податливото меко тяло на жертвата, завъртането на острието с цел да нанеса по-големи вътрешни разкъсвания, трудното издърпване на меча от съпротивляващата се агонизираща плът, приклякването и навеждането към земята, за да създам по-добра устойчивост на собственото си тяло; избягването на укоряващия поглед на умиращия…”

Какво ново предлагам на читателите си с последната си книга?

Епичното фентъзи е жанр, в който не съм творила досега и изведнъж се реших да напиша цяла поредица! Нов подход към описание на героите и по-различно структуриран диалог. Предизвиках се да надскоча донякъде себе си, защото епиката въобще не е за подценяване и една добра история, която да е оригинална и да намери повече читатели, е изключително трудоемка задача за който и да е писател.

Тези трима известни актьори биха изиграли перфектно персонажите от „Равновесие“:..

Засега не си представям някой от известните актьори да се въплъти в Айра, Ес’таел или Зедкиел. Може би правилните тъкмо сега прохождат в киното и са все още неизвестни?

В науката равновесието е състояние на стабилност, в което няма промяна, но ако трябва да назовем нов закон във физиката, който да съществува и в моите книги той, несъмнено би бил:  

“Време и пространство заедно образуват крайна по размери повърхност, която обаче няма граници или край.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *