fbpx
Моята количка

Нямате артикули в количката.

На крачка от вечността…
0.00 лв. 0

Излиза от печат нова книга на Деси Дюлгерян

Очаквайте началото на месец май първа книга от новия проект на Деси Дюлгерян – фентъзи, епичната сага “Равновесие”.

За какво ще се разказва в нея, споделя накратко самата тя в блиц интервю с пет кратки въпроса, зададени за новата й книга:

С какво ще ни заплени новия проект “Равновесие”

Историята ще се води от гледна точка на трима главни героя и така чиатателят ще “отскача” постоянно от единия край на света до другия. Създала съм сложен, атрктивен свят и съм го населила с причудливи и нестандартни герои. Разказвам легенди, прокарвам в сюжета немнислимото и провокирам. 

Колко дълга се очертава фентъзи поредицата?

Замислям “Равновесие” да се развие в четири, максумум пет части (отделни книги), като първите две представляват своеобразна предистория на главните герои, а същинската биткаа ще се разрази в останалите две/три части. Нека не се ограничаваме! Бъдещето ще покаже. 

Колко дълго ти отне написването й?

Първите два тома са писани в рамките на шест години. Признавам си, че се прекъсвах на няколко пъти заради други проекти и после неуморно продължавах да изграждам замисленото. Когато се докоснете до печатното издание ще се убедите, колко много усилия ми костваше написаното дотук.

Кога читателите ще могат лично да се докоснат до теб и новата книга?

В края на месец април книгата по план трябва да излезе от печат и през май планирам да я представя в няколко града: Бургас, Варна, София и Пловдив, като за всеки град ще обявя скоро конкретна дата. Ще изненадам първите поръчали книгата с прекрасни подаръци и разбира се с послание и автограф. Замислила съм и изненади за личните си срещи с моите читатели. Следете фейсбук групата Десилава Дюлгерян -писател за актуални новини, както и сайта ми.

В кой от героите най-силно се припознаваш?

И тримата са поставени в необичайна и крайно враждебна среда! Действат по-скоро импулсивно и на моменти не бих желала да съм на тяхно място, защото са принудени да вземат крайни решения и те не са винаги леки за преглъщане. Но може би сърцето ми бие най-силно при мисълта за мага Зедкиел. Устоя на редица съблазни (без една!) и твърдо не промени етичните си рамки, въпреки силния натиск отвън. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *